Be the man women dream of!
Reviews 2013

Reviews 2013

Hieronder vind je enkele evaluatieformulieren die we hebben ontvangen na het Zelfvertrouwen tussen de Lakens Seminar van 30 november en 1 december 2013. Dit was het allereerste event speciaal gericht op vrouwen wat door ons is gerealiseerd. Hierdoor ligt het gemiddelde van 8,1 nog wat lager dan bij het gemiddelde bij de mannen (8,7). 

Vragen
Deze vragen hebben we de deelneemsters gesteld: 

1. Wat was uw algemene indruk van de training? 
2. Was u het eens met de inhoud? Welke punten (niet) en waarom? 
3. Schrijf in enkele zinnen op wat u heeft geleerd van de training? 
4. Welke suggesties wilt u ons meegeven voor de volgende training? 
5. Zou u de Advanced Sexual Mastery van Alex May aanraden bij uw vrienden en kennissen? 
6. Welk cijfer geeft u ons op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 uitstekend? 

Antwoorden
En dit zijn de antwoorden van enkele deelnemers:

Josiannne (21), schoonmaakster,krantenbezorgster:
1. Heel erg interessant, leuke nieuwe weetjes. Alex is echt een leuke man die heel goed en gezellig kan spreken
2. Soms had hij het vaak over singles, maar niet hoe het in een relatie zit
3. Mannen zijn heel erg simpel
J. Hints helpen niet! Ook de handjobs → nooit dat soort dingen geweten ook dat vrouwen 11 orgasmes (verschillende) kunnen hebben  
4. misschien wat plaatjes, ideeën om mee te nemen. Wat materialen, dat je zelf niet zo super veel hoeft te schrijven en niet bang bent dat je iets vergeet.
5. Ja, alleen al omdat het leuk is om naar te luisteren. Niet zozeer dat je het nodig hebt.
6. 8

 
Monique  (46), leerkracht:

1. Interessante delen. 2e dag meer info dan de 2e dag
2. niet alle punten de spirituele man reageert niet alleen uit chakra, 1,2,3. Veel info over jonge man 18-20 jr als single blijkt later na navraag.
3. praktische tips t.a.v. handjob/blowjob – opbouwend spel net al bij jezelf van zacht naar anders. – goed de herhaling hoe hersenen werken bij mannen
4. de 1e dag kan meer gecomprimeerd worden t.a.v. theorie, de 2e dag was veel informatie – wel fijn met video 
5. Ja
6. 7→ 1e dag, 9→ 2e dag.

Caroline (48), schrijver:

1. Erg goed
2. Ja 
3. Verschil communicatie man/vrouw. Hem niet overvoeren – graag houden. Enkele van de handtechnieken. Emotional spikes. Hoe een man goed te strelen.
4. filmpjes die je via e-mail krijgt leidt te veel af om op te nemen of op te letten.
5. Ja, heel erg
6.
10

Anoniem (37), hypnotherapeute:
1. Interessant. . 
2. Niet alles – dag 1 – 1e gedeelte – meer over relaties, communicatie, en hoe zie je elkaar  → soms te extreem /       zwart-wit
3. – de concrete technieken - doseren  
4. minder zwart – wit
5. ja
6. 7.

Monique M.  (42), manager sales support 

1. Informative, not too many new things, except the last 3 hours. Often too black and white
2. In general yes.
Te vooringenomen stellingname waardoor de indruk wordt gewekt dat deelnemers niks weten
3.
Hand and blow jobs techniques. Korte zinnen praten tegen mannen
4. Inventariseer kennis/ervaringsniveau van de deelnemers. Hou rekening met single/niet single status. Aan               begin van de sessie de kaders beter zetten van de 80/20 regel
5. hangt van de persoon af. Eerder reactief dan pro-actief
6. 7.

* niet alle singles zijn op zoek naar een relatie


Natalie (36), boekhoudkundig medewerker:

1. goed
2. ja 
3. dag 1: werken aan mezelf dag 2: oefenen.  
4. dag : meer tijd om te schrijven 
5. ja
6. 
9- 

Anoniem
  (59), Coach:

1.Geweldig – wel veel informatie. Ben blij met deze training – nu nog in de praktijk brengen. Info is zoveel dat 3 dagen ook gekund had.
2. Ja
3. Te veel om op te noemen. Wel dat ik nog veel praktische oefening nodig heb
4. Voeg een dag toe bijv. de vrijdag. Informatie op papier. Sheet uitgedeeld (of deel ervan) Meer afwisseling in presentatie op dag 1. Terugkomdagen voor mensen die deze training gevolgd hebben 

Natalie (36, boekhoudkundig medewerker:

1. goed
2. ja 
3. dag 1: werken aan mezelf dag 2: oefenen.  
4. dag : meer tijd om te schrijven 
5. ja
6. 
9-

Anoniem  (59), Coach:
1.Geweldig – wel veel informatie. Ben blij met deze training – nu nog in de praktijk brengen. Info is zoveel dat 3 dagen ook gekund had.
2. Ja
3. Te veel om op te noemen. Wel dat ik nog veel praktische oefening nodig heb
4. Voeg een dag toe bijv. de vrijdag. Informatie op papier. Sheet uitgedeeld (of deel ervan) Meer afwisseling in presentatie op dag 1. Terugkomdagen voor mensen die deze training gevolgd hebben
5. zeker
6. 9 


Anoniem (45) trainer/trainingsacteur:
1. An overload of information and talking. Wel interessant zeker dingen opgestoken. Wel heel intensief. Te intensief ik had behoefte aan meer pauzes. Ook om alle info wat te laten bezinken.
2. Ja. Hoewel het meer een seksles was dan ik had verwacht
3. Over het mannenbrein en hoe je met ze moet communiceren. Dat vind ik heel nuttig. Nieuwe seksuele technieken. Ik voel met een groentje op dit gebied. En dit soort technieken vind ik heel nuttig.
4. Ik zou graag meer interactie willen. Hoe dingen bij andere vrouwen gaan. Of ze dezelfde ervaringen hebben. En meer interactie met Alex. Het is wel heel erg eenrichtingsverkeer en hij is weinig in ons geïnteresseerd zo lijkt het
5. Weet ik nog niet. Ik moet alles nu laten bezinken. Ik weet ook niet of ik dit nou € 500.- waard vindt, ben blij dat ik dat niet ervoor betaald heb.
6. 7

Renincy (27), veel enzo:

1. interessant. Ik moet het nog even laten bezinken. Soms het ging het heel langzaam en soms heel snel. Voor andere vrouwen was dat op andere momenten dus ik denk dat te maken heeft met persoonlijke leerpunten. . 
2. Ja.  
3. Meer inspiratie opgedaan, ook geleerd wat de dingen zijn die mannen je nooit vertellen. Waarom gasten jaren later nog zeggen dat ze nog iemand beter hebben gevonden in bed en hoe ik nog beter kan worden. Arme jongens….Mag dit soort kennis wel zomaar toegepast worden? Mannen die aan het ontvangende einde zitten gaan een paradigm shift krijgen qua wat ze in staat zijn te ervaren.
Life will never be the same. All other sex, less epic. Poor, poor, poor guys.    
4. nee 
5. ja
6. 8 

Anoniem (43), psycholoog/singlescoach :
1. Interessant, leerzaam, entertaining,. Iets te lange zit, zeker omdat het alleen luisteren is.  
2. “Collega’s afvallen” Stond me niet aan. Dat alle Phd’s niets weten en zo. Houd het respectvol naar anderen. Met sommige dingen was ik het niet eens, maar dat is niet erg.
3. Sommige technieken (zoals nagels – benen) – emotional spikes – korte zinnetjes en don’t overfeed the dog – grapefruit seed oil. – man en vrouw verschillen waren niet nieuw maar wel erg interessant in deze context
4. Liever iets minder verschillende technieken (vooral bij handjobs) en in plaats daarvan oefenen. Ik denk dat je het te snel vergeet/nog meer als het je het alleen ziet maar niet doet
5. Ja, maar niet aan iedereen. Aan mannen eerder dan aan vrouwen. Dan ook vooral aan wat vrijere, niet te preutse vrouwen.

Monique F. (43), Logopedist
1. super
2. ja   
3. more understanding relationship man-woman. Eye opener - motional spike.
Leuke filmpjes, iets concreet leren. Opbouw vrouwelijke opwinding. Erg leuk om samen met partner te doen. Echt nu al een toevoeging op onze relatie. Zowel emotioneel als fysiek.
4. Jammer dat er gister tijdens bewustwordingsoefening mensen binnen kwamen. Misschien dat die kunnen wachten tot de volgende pauze? Betere stoelen. Ik had graag willen oefenen op dildo’s. (handjob)
5. Ja!
6. 9 

Vere (22) Orthopedagoog 

1. Erg interessant. Fijne open sfeer. Doordat Alex met humor en gemak kan vertellen, bleef het ‘luchtig’
2. In grote lijnen wel. Het is wel belangrijk om het op je eigen aan te passen en bij jezelf te blijven
3. Werking van de hersenen/gedachtegang mannen was interessant, wel veel info. Ik vond de praktische tips en filmpjes bruikbaar
4.
5. Zeker
6. 8

Vera (42), leerkracht:

1. Alex is leuk om naar te luisteren. Vertelt humoristisch.Duurde voor mij soms te lang. Kan niet niet meer luisteren of zitten (meer mijn ding). Een dag zou voor mij beter zijn. Wisselt elkaar steeds af. Soms irriteert hij mij omdat zo zelfverzekerd is.  
2. Ja, soms een beetje zwart – wit. Ik mis de humor in bed. Het is wel een verschil als je hier zit zonder relatie of met een fijne (lange) relatie.  
3. Nieuwe technieken om mijn man te bevredigen. Verschillen mannen en vrouwen weer duidelijk op een rijtje. Dat ik eigenlijk een hele fijne relatie heb waar al veel in zit van deze cursus, maar de krenten in de pap heb ik nu geleerd.     
4. een handout, kan je belangrijke dingen bij schrijven. Iedereen zit maar te schrijven. Terwijl je gewoon wil luisteren. Nu luisteren en schrijven tegelijk
5. ja, hoor
6.


Monique S. (49), directeur thuiszorgorganisatie :
1.
Onderhoudend, genoeg nieuwe inzichten. Goed voorbereid, veel informatie, leuk verteld met veel herkenbare voorbeelden. Dag 1 wat lang, dag 2 gaat wel erg snel (praktische tips)
2. Mee eens, deel was niet (meer) van toepassing voor mij omdat ik al een langdurige relatie heb en geen beginnende relatie
3. Het belang van een goede seksuele relatie voor het voortbestaan van mijn relatie. Andere kijk op dezelfde zaken/situaties /verwachtingen tussen mannen + vrouwen (en hoe hier rekening mee te houden)
4. Zondagmiddag biedt veel informatie voor praktische toepassing, gaat snel een de filmpjes zijn kort en niet goed te kopiëren. Liever zelf oefenen op de nep-penis! Ruimte (Filosofenzaal) niet bijzonder geschikt! Is een handout van de sheets mogelijk? Graag op tijd stoppen en niet 2 x uitlopen (vervolgafspraken!!)
5. Ja
6.

 
Tania (42) les in erotische massage 

1. zeer informatief
2. yes
3. I knew  a lot of myself. But learned some new stuff
4.
5. yes
6. 8 

Valeriya (35) manager/docent 

1. geweldig en heel nuttig
2. yes
3. making emotional spikes (at the same time), how to get pleasure for myself while giving pleasure to my man. A lot op practical tips and techniques
4. nee, alles was goed
5.  of course!
6. 10

Sanne (28), consultant/researcher:

1. Very informative, nice background information (evidence and practice based). Light, humorous, absolutely not vulgair. It gave me a good feeling
2. Yes, I found the first day interesting; evolutionary, biologically, socially, spiritually. The videos were perfect at the second day → practical tips.
3. It’s okay to be me; with my past, fantasies, insecurities. Sex should be comfortable and fun. Hey! Some techniques I already use! This improves my confidence
4. An extra day to practice techniques? The second day felt like a lot of information in a short time (a bit in a hurry). More info about how you teach your guy to learn techniques on you.
5. Yes
6. 9

Manon (47), musician, therapist, yoga + breathing

1. Great
2. Very much
3. A lot of things I should have learned as I was 17! My daughter should learn these things
4.  I have more questions/things. I want to learn too, having to do with man – woman sex, etc. but first want to work with what I learned now
5.absolutely
6. 9

Monique v.d. B. (43), call center

1. a lot of new information
2. yes  
3.
4. no
5. yes 

6. 7.

Anomynous (45), IT-manager:

1. In the beginning many open doors. On 2nd day the techniques were very useful 
2. Alex is quite generic. He doesn’t say most women but all women. However I don’t feel involved if he says that.
3. Most important: improvement of techniques on handjob and bit less on blowjob
4. I think the audience is quite different people in relationships, singles having regular sex, singles having no sex. It could be useful to check and see if some specific attention needs to given for some groups5. to some yes, for others it is too explicitely
6. 7. 


Zen-xia  (31) representative:
1.  Very good, learned a lot. The way presented was very clear and fun. Surprisingly deep and spiritual info sometimes
2. Yes, sometimes I hesitate, because I wonder how representative your controlgroup is. Maybe only shy men.  
3. Main thing enjoy and relax. Techniques are secondary. Psychology is very important.
4. It’s also nice for women to know her body herself as well. Information about how best stimulate women, clitoris, vagina
5. yes
6. 9.

Anonymous  (43), IT-consultant:

1. A lot of information. Quite a good mix of known and not/less know issues 
2. The content was interesting
3. In general the explanation of how men react tot female also. The films that show how to handle for more excitement
4. Maybe some more interaction with/between the public. Sharing experiences
5. Yes, you learn a lot
6.
7,5


Fréderique:
1. A bit too much of talking the first day.
U peu trop de bla, bla le 1e jour. Le 2e jour était beaucoup plus concrêt et facile. Je suis globalement satisfaite, j’ai appris le que je suis venue chercher
2.  un peu trop stéréotype parfois
3. Pourquoi les hommes en les femmes réagissent differement et pourquoi ils ne se comprennent parfois. Comment maximiser le plaisir de mon partnernaire sur mon corps, nos mains et ma bouche
4.. Raccourir la 1e journée. Aller plus vite dans le concrêt
5. Yes, je pense. Mais je dois d’abord testes les techniques enseignées. 
6. 7